Inzicht in BlueLabel

BlueLabel is in 2017 gelanceerd. Eerst als label voor overstromingsrisico en heftige regenval, maar al snel uitgebouwd met labels voor hitte en droogte. In juni 2024 is BlueLabel uitgebreid naar 8 labels.

BlueLabel is ontwikkeld door Achmea, Nelen&Schuurmans en Royal HaskoningDHV. Het is een initiatief zonder winstoogmerk, omdat wij vinden dat inzicht in de verschillende klimaatrisico’s voor iedereen bereikbaar moet zijn.

De oprichters van BlueLabel

Nelen & Schuurmans

Als water adviesbureau wil Nelen & Schuurmans bijdragen aan een gezonde en duurzame leefomgeving door de best mogelijke informatie beschikbaar te stellen. Het doel van BlueLabel is om inzicht te geven in het risico en de gevolgen van extreme regenval voor overheden, organisaties en burgers – en dit past perfect bij onze missie.

Olga Pleumeekers, directeur consultancy Nelen & Schuurmans:

“Met BlueLabel maken we gebruik van de allernieuwste technologie en de meest accurate modellen die er beschikbaar zijn. Ik ben er trots op dat we een bijdrage leveren met onze vaardigheden en IT-expertise, en dat we met Bluelabel een nieuwe standaard ontwikkelen.”

Nelen & Schuurmans

Achmea

Als een van de grootste verzekeraars in Nederland en met zijn coöperatieve achtergrond gelooft Achmea sterk in het gezamenlijk aanpakken van uitdagingen. Klimaatverandering is zo’n uitdaging. We zien met eigen ogen het ongemak en de kosten van schade veroorzaakt door klimaatverandering bij onze klanten. De samenwerking in BlueLabel zien wij als een manier om onze klanten te helpen zichzelf te bewapenen tegen de gevolgen van wateroverlast.

Karin Bos, Divisievoorzitter Schade & Inkomen:

“BlueLabel is consistent met onze innovatie en preventie strategie ‘Duurzaam Samen Leven‘. We zijn ons ervan bewust dat onze klanten vaker de gevolgen van extreme weersomstandigheden ondervinden; we zien het als onze verantwoordelijkheid om inzicht te geven in kwetsbaarheden en preventieve maatregelen.”

Achmea

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een toonaangevend, onafhankelijk ingenieursbureau. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van innovatieve oplossingen om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering en om onze leefomgeving klimaatbestendig in te richten. Onze expertise strekt zich uit tot het verstrekken van cruciale informatie over klimaatveranderingen en het ontwikkelen van klimaatadaptieve oplossingen. Bewustzijn van de klimaatrisico’s is daarbij altijd de eerste stap. Samen met onze partners en klanten streven we ernaar om de samenleving te versterken en een handelingsperspectief te bieden. ‘Enhancing society together’ is ons motto, en onze BlueLabel samenwerking sluitnhier goed op aan.

Erik Oostwegel, CCO of Royal HaskoningDHV:

“Als ingenieurs hebben we veel kennis van de fysieke aspecten van onze wereld. Wanneer we deze kennis van de gebouwde omgeving combineren met klimaatgegevens en deze vervolgens verrijken met algoritmen, creëren we betere inzichten en vooruitzichten voor klimaat adaptieve oplossingen. Met BlueLabel maken we gebruiken van innovatie en digitalisering om een duurzame impact op de leefomgeving te creëren.”

Royal HaskoningDHV  

Antwoord op je vragen?

Neem gerust contact op

Communicatie BlueLabel
info@bluelabel.net

Neem contact op